Välkommen till IPA

IPA är en rikstäckande ideell svensk förening  av International Play Association: Promoting the Child’s Right to Play, som finns representerad i 50-talet länder. Föreningen arbetar aktivt för barns rätt till lek.

Nytt namn och ny styrelse

På årsmötet 22 april 2013 fattades beslut om att föreningens namn nu ska vara "IPA Barns rätt till lek - Lekfrämjandet". Till ledamöter i styrelsen under detta och nästa år valdes:

Manne af Klintberg (Ordförande)

Studieresa Berlin

Svane Frode inbjuder till sin årliga studieresa till Berlin v 35 19 juni -21 juni 2013 (fyra dagar).

Anmälan senast den 12 april 2013 samt betalning av studieprogrammet (5 000:- Norska kronor). Resa till Berlin betalas av deltagaren. 

Temadag om Barn som inte leker

Samtliga medlemmar i IPA Barns Rätt till Lek inbjuds härmed till en dag om vårt projekt "Barn som inte leker" 24 november 2012 kl 10-16. Vi ses på Hotell Scandic Park vid Humlegården för kaffe från kl 9:30.

Plaskdammsfestivalen 15 juni

Klicka här för att se inbjudan till Plaskdammsfestivalen 15 juni!

Anmäl dig till lekveckan 2012!

Att IPA Barns rätt till lek tycker det är både viktigt och roligt att leka har vi försökt föra fram under många år. Det har vi med en åsnas envishet försökt tala om i snart 15 år. Och vi ger inte upp så  lätt så nu är det åter dags att anmäla sig till årets lekvecka v. …

IPA får en miljon av arvsfonden!

Projektet Barn som inte leker har beviljats 902 000 kr. Projektets mål är att kunna erbjuda en lättfattlig information, ett verktyg och ett arbetssätt som bidrar till att barn som inte knäckt lekkoden får ett utvecklat stöd. …

Lekarkivet är igång

Nu har vi börjat fylla på lekarkivet här på hemsidan. Än så länge är ett tiotal bollekar upplagda. Det kommer successivt att byggas ut med fler lekar i olika kategorier.

Rapport från IPA:s konferens i Cardiff

IPA:s konferens i Cardiff den 4-8 juli 2011 var späckad av intressanta föredrag och workshops. Med denna länk har intresserade att botanisera, läsa, lyssna och se videoupptagningar från konferensen. http://www.ipa2011.org/index.?…

Studieresa till Berlin 2012

Även i år arrangerar Svane Frode en studieresa till Berlins lekplatser. Den 27-30 juni 2012  under 4 dagar besöker vi  flera olika lekplatser.

Kostnad: 5 000 NKR. Tillkommer resa från hemorten till Berlin T/R samt hotell.

Nytt diskussionsforum på hemsidan

För att främja dialog och diskussion mellan medlemmarna i IPA finns nu ett öppet diskussionsforum på hemsidan. Klicka här eller på "Forum" uppe i menyraden för att komma dit.

Ny guidebok om Stockholms lekparker

Karneval förlag har givit ut en guidebok om Stockholms lekparker. Klicka här för att läsa mer...

Gammal film!

På http://filmarkivet.se/sv  finns en film om parklek  i Stockholm från 1970. Den heter  "Barn på stan". Sök på Stockholmsfilmer eller parklek.


Copyright (2011) IPA-Sweden. Webmaster Martin Forster.